Foldenhus

Ferielejligheder og B&B


Om Foldenhus


Bygningen hvor Foldenhus Ferielejligheder og B&B har til huse, er oprindelig en gammel købmandsgård. Forhuset er bygget i 1905, og bag det lå tidligere stalde og kornlader. Adgangen hertil var enten gennem en port fra Østergade eller en indkørsel fra Skovvej

bag ejendommen.


Her var købmandsgård indtil 1954, hvor lader og stalde blev revet ned og erstattet af en sidebygning, hvor der blev indrettet tand-lægeklinik på førstesalen og lejligheder i stueetagen. Porten blev lukket, men købmandsgårdens butik blev videreført indtil først i 1970'erne, hvor den lukkede. Nogenlunde samtidig flyttede tandlægen til andre lokaler i byen-


Herefter var der skiftende lejemål i butikslokalet mens resten af bygningerne rummede fire lejligheder. I nogle år var ejendommen ejet af den kendte kunstner Lars Swane, som havde atelier på 1. sal og galleri i butikslokalet i stueetagen. Siden flyttede den lokale ugeavis Område Avisen Nordfyn ind i stueetagen.


Ejendommen ejes i dag af Birgit Folden, som har indrettet ferielejligheder og Bed and Breakfast i ejendommen. I stueetagen er der en to-værelses ferielejlighed og et dobbelt-værelse begge med eget bad og toilet. På 2. salen er der indrettet en treværelses ferielejlighed med to dobbeltværelser, opholdsstue, to badeværelser og køkken. Familien Folden bor selv på 1. salen, hvor morgenmaden serveres i spisestuen.  Der er mulighed for cykelparkering i aflåst garage.


Den gamle gårdsplads, hvor der før i tiden var livlig aktivitet med mennesker, heste og vogne, er nu en smuk og dejlig gårdhave, hvor man kan sidde i fred og ro og nyde solen i læ for vind og vejr. Har man lyst til at grille en bøf eller pølse er der også mulighed for det.


Østergade er Bogenses gamle handelsgade og herfra er der gåafstand til alt det som byen byder på: Havn, marina, bade-strand, skov, spisesteder, gode butikker og ikke mindst en af Danmarks bedste golfbaner H.C. Andersen Golf. Fra Bogense er der ca 30 km til Odense og fem kvarters kørsel til Billund og Legoland.